Zwitserse kaastaart

Ongeveer 2 jaar geleden was ik op weg van mijn werk in Utrecht naar huis, onderweg naar huis hoorde ik zoals zovelen dat er een Corona maatregelen zouden komen. Die avond zou ik naar de Edwin Evers band gaan, jaren 80 tour. Helaas kon het niet doorgaan, voorlopig geen concerten en cabaret meer. Dat was op donderdag, die zaterdag konden we nog wel uit eten. Op dat moment nog niet het besef dat het bijzondere etentje in de Hofftram voorlopig het laatste etentje zou zijn. Ook geboekte reizen buiten Nederland konden niet meer doorgaan.

Een enorm gemis en ook zo surrealistisch, maar zo ontstond mijn idee om in plaats van uit eten en op reis te gaan te starten met een culinaire wereldreis en wel startend met een land met de letter A. Van een land met een A door naar een land met een B en zo reisden wij de hele wereld rond op zoek naar een gerecht uit het betreffende land. En in Zwitserland stopt onze culinaire wereldreis met een Zwitserse kaastaart van Rutger bakt, de kaas in plaats van de spreekwoordelijke kers op de taart. 

Wat een leuke reacties en hulp om weer een land te vinden heb ik gedurende deze culinaire reis gehad daar wil ik iedereen nogmaals voor bedanken. Sommige gerechten waren heerlijk maar zeker niet altijd en al helemaal niet altijd even makkelijk. Ik heb wat mopperend in een ontplofte keuken gestaan en het gestoofde vlees wat vaak het nationale gerecht was kwam zo nu en dan ook mijn neus uit! Maar ik heb ook zeker een paar gerechten die ik inmiddels al vaker heb gemaakt of nog ga maken. Mijn favoriet de Oostenrijkse wienerschnitzel een kalfsschnitzel met luchtige paneerlaag die je maakt door te souffleren. Deze techniek heb ik mij inmiddels eigen gemaakt.

Nu de Corona maatregelen bijna allemaal verdwenen zijn en we weer uit eten kunnen, kunnen feesten en ook weer mooie (verre) reizen kunnen maken, was het ook wel tijd dat we aan zouden komen op onze eindbestemming in Zwitserland. We kunnen weer echt op reis om nieuwe culturen en eetgewoonten te ontdekken en wie weet komt er ooit nog een vervolg op mijn culinaire wereldreis.