Al zo vaak zijn we langs het Museum hotel gelopen en gefietst en bijna net zo vaak hebben we tegen elkaar gezegd dat we hier echt een keer naartoe wilden. Nu eindelijk is het zo ver, we zijn vanmiddag met onze fietstassen met spulletjes naar Delft gefietst. We hebben onze fietsen gestald in de Biesieklette en zijn naar de Pathé gegaan.

Als toerist ga je in Delft naar de Markt, maar als je naar het échte Delft wilt dan ga je tussen de Delftenaren naar de Beestenmarkt en dat hebben we dus gedaan, borrelen bij Belvedere op de Beestenmarkt. En wat een heerlijke glühwein serveren ze, ik ben er gek op, dus wat mij betreft lekker blijven serveren zo lang het koud blijft buiten.

Al een paar keer kon ons etentje bij het restaurant Vermeertje door de Corona maatregelen niet doorgaan. Wel hebben een paar keer een diner voor thuis besteld maar het is zoveel fijner om weer aan te kunnen schuiven bij het Vermeertje! Ieder gerecht is een schilderij en het smaakt ook allemaal zo goed. Het restaurant is niet groot maar wel gezellig knus met een open keuken, kortom een aanrader in Delft als je het niet erg vindt om net iets meer uit te geven. Je bent hier verzekerd van een avondvullende avond met schilderijtjes van bordjes, het smaakt ook super en ze zijn zeer gastvrij! Je kan kiezen voor een verrassingsmenu met 3, 4 of 5 gangen, dit keer hebben wij gekozen om zelf van de kaart te kiezen.

We hadden als hapje vooraf calamaris met een heerlijk glas pinot noir daarna hebben we gekozen voor de zacht gegaarde zalm met ponzu dressing en het perentaartje met blauwe kaas. Als hoofdgerechten hadden we de black angus en de rouleaux van polderhoen. Eigenlijk zaten we al vol maar uiteindelijk hebben we toch nagerechten gekozen, een crème brûlée en een scropino. Wat hebben we genoten! Daarna naar het Museum hotel gewandeld en in slaap gevallen met op de achtergrond ieder uur het slaan van de kerkklok van de Scheve Jan (oude kerk).

De volgende ochtend hebben we ontbeten bij Bij Best we hadden de pancakes met yoghurt en fruit en het continentale ontbijt. Met een muziekje op de achtergrond, het gezonde ontbijt is dit een heerlijke start van de dag! Een wandeling van een uurtje door het prachtige natuurgebied van Delftse Hout om het eten van de afgelopen dagen een beetje te compenseren, hier kan je je veel langer vermaken maar wij moesten terug om nog uit te checken bij het hotel.

Drie gangenmenu bij Vermeertje €40,00 per persoon.

Ontbijt bij Bij Best €6,50 – €14,95 per persoon.