Ik doe eigenlijk nooit mee met acties om iets te winnen maar toen ik zag dat één van mijn favoriete restaurants een actie op insta had geplaatst omdat ze de deuren eindelijk weer openen sinds de corona maatregelen dacht ik, ik waag een gokje.

Zij openen als het goed is de deuren op mijn verjaardag dit jaar en dat is al bijna. Een memorabele dag, ik word 40 en Capo by Akihito opent haar deuren. Helaas kan ik niet bij de opening zijn want ik ben een weekendje weg met mijn zusje en haar gezin. Een mooie motivatie om voordat het restaurant open gaat de nieuwe culinaire specialiteiten te proeven en ik vond dát een mooie motivatie om een poging te wagen!

Op donderdagavond met een rood wijntje op de bank al kijkend naar een foute romantische komedie zag ik dat ik gewonnen had. In al mijn enthousiasme riep ik ondertussen rennend naar boven, ik geloof dat mijn man dacht dat er wat ernstigs gebeurd was, oeps dat was dus niet de bedoeling… maar ja ik win nooit iets dus was gewoon enthousiast!

Vandaag voor het eerst in mijn leven naar de Keukenhof geweest maar daar gaat het dit keer niet om. Het gaat om de afsluiting van de dag, de proeverij waar ik naar uitgekeken heb!

Een nieuwe naam, een nieuwe start, een nieuwe concept. Capo by Akihito ga hier eten als je verrast wilt worden.

Geheel onverwachts gewonnen! Wij waren twee van de gelukkigen die voor dat het restaurant Capo de deuren zal gaan openen mochten proefdraaien en de gastvrijheid en een aantal van de nieuwe gerechten mochten beleven. En een belevenis was het! Zeven verschillende gangen met verrassende smaken.

Oesters
Fris maar iets meer pit maakt dit gerecht echt af.

Carpaccio
Meest verrassend, de carpaccio. Ik houd niet van bieten en ook niet van blauwe kaas dus hoe de chef het voor elkaar heeft gekregen dit gerecht was perfect en voor herhaling vatbaar een mooie combinatie van smaken, niks aan veranderen!

Eend
Erg lekker de uitjes en rode Port stroop maken het af. Als voorgerecht kan deze kleiner.

Snapper
Veel smaak en erg lekker, voor ons was de smaak van zee-egel iets te uitgesproken. Wel exclusief en bijzonder.

Kreeft
Subliem! Mijn favoriet de bisque van kreeft, alle smaken kloppen.

Tournedos
Zelden zo een zacht stukje vlees gegeten. De combinatie met de runderboter is top!

Capo chocolade
Gouden bonbon zal niet bij iedereen in de smaak vallen, een bijzondere combinatie. Verder zeer smakelijk de aardbei in choco, gewoon proeven en genieten.

Wij bedanken het team van Capo voor de gastvrijheid en de heerlijke gerechten die we als teaser hebben mogen proeven. Tot snel!