Gisteren zijn we uit eten geweest bij restaurant Van Der Dussen waar de dolle diner dagen van start zijn gegaan. Met de wijn en spijs wandeling zijn wij al twee keer voor een wijn en spijs gerecht hier geweest. En al voor de Corona stond het restaurant al op mijn to-do-lijst om een keer uitgebreid uit eten te gaan.

Op instagram en de nieuwsbrief die ik ontvang stond dat de dolle diner dagen van start zouden gaan dus eindelijk een mooi excuus om een tafel te reserveren en gisteren was het eindelijk zo ver! Het concept van de dolle diner dagen is simpel. Bij ontvangst een glas bubbels en vervolgens genieten van een 4-gangendiner met wijnarrangement (vandaar de fiets ;-))

Op de fiets naar Delft om vervolgens in het prachtige pand aan te komen en we werden direct vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. We kregen de keus uit een glas witte of rosé bubbels en of we daarbij nog oesters, pata negra of brood wilden. We hebben voor de pata negra gekozen omdat we in juni nog in Andalusië waren en ons daar rond hebben gegeten aan pata negra en andere heerlijke jamón. De bubbels heerlijk en ook de pata negra was erg lekker, niet zo als in Spanje maar bijna net zo goed.

Het eerste gerecht was paprikaschuim met makreelmousse en een krokantje van ik dacht risotto met zeewier, daarbij werd een frisse witte wijn geserveerd. Wat een heerlijk gerechtje!

Het tweede gerecht was een bietentartaar met gepekelde zalm en hierbij zat nog ijs waarvan ik niet meer weet waarvan die gemaakt was. Hierbij werd ook een witte wijn geserveerd maar die wat minder fris/zuur en paste hier weer heel goed bij.

Het derde gerecht was kabeljauw in een krokantje met kikkererwten en met massala ook weer super goed op smaak. Ik ben vergeten welke wijn erbij geserveerd werd, ik denk dat de alcohol inmiddels al naar mijn hoofd aan het stijgen was…

Het vierde gerecht bavette met een heerlijke volle kruidige rode wijn. De bavette werd met knoflooksaus geserveerd en artisjok en als ik mijn niet vergis een polenta koekje.

Het nagerecht echt zó lekker een geroosterde watermeloen met een tomatencompote en ik dacht kleine stukjes cantaloupe en lychee ijs.

Wat hebben we genoten van het avondvullende diner en de heerlijke gerechten. Ieder gerecht werd met vakmanschap uitgelegd en ook de wijnspijs combinatie werd toegelicht. De avond was tot in de puntjes verzorgd en de gerechten kwamen op een rustig tempo waarbij we echt van iedere wijnspijs combinatie konden genieten.

Dolle diner dagen arrangement €69,50 per persoon, daar kwamen nog bovenop de kosten voor de flessen bruiswater en pata negra en uiteraard een passende fooi.