Er is één restaurant die voor mijn man en mij extra speciaal is en misschien niet eens alleen voor ons maar ook voor mijn mams, de Balkan Grill. Het restaurant zit in een bijzonder gezellig pand in de Bagijnestraat in Den Haag met een open keuken waar alles van de grill met kolen komt en dat proef je meteen.

In dit restaurant zijn mijn man en ik dus voor het eerst met elkaar uit eten geweest, heel heel lang geleden. Ik vermoed in 1999 maar misschien ook wel in 1998. We komen er graag met familie, vrienden maar ook saampjes. En we weten dat familie en ook vrienden hier ook zeker zonder ons komen. Eerder dit jaar waren we er ook en toen vertelde Lucy dat mijn nichtje Samantha hier ook een keer met een vriendje is geweest. Hoe bijzonder is dat? De traditie blijft in de familie.

Soms komen we er maar één keer per jaar en soms een paar keer per jaar, het is net hoe het loopt. Één ding is zeker we blijven hier terug komen. De familie die dit restaurant runt is geweldig! Ze kunnen heerlijk koken en ook leuk ze herkennen ons altijd weer ook al zijn we bijna een jaar niet geweest of in ieder geval dat gevoel krijgen we. Bijzonder toch?

Ik denk dat onze liefde voor uit eten gaan hier wel begonnen is en ondanks dat we veel culinaire etentjes ervaren, dit voelt als thuis komen!

Ben je in Den Haag en houd je van eerlijk en goed eten voor een betaalbare prijs ga dan zeker bij de Balkan Grill een hapje eten. Mijn favoriete gerecht de trojka en neem bij de koffie of thee een glaasje perenlikeur. Ik weet niet of ze het zelf stoken of inkopen maar het is een heerlijke afsluiter van een geweldige avond!

PS begin zeker met het warme stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.

Stokbrood met kruidenboter €4,50
Trojka €18,00
Perenlikeur €4,00

2 Comments

  1. Yvonne 30 oktober 2022 op 22:04

    Oh zo waar echt het enige restaurant waar ik stroganoff eet . Al zeker 40 jaar . Als jong meisje kwam ik daar denk jaar of 25 was . Of al eerder kende de eigenaar toen en nu geweldig 🤩 En stokbrood ook om te smullen 💯🥰🙏🏼
    Ook mijn kinderen zijn ermee opgegroeid . BALKAN GRILL 💯✅De beste .
    Helaas door dure tijden nu minder . Maar als ik kan ga ik 🥩🥒En de aardappeltjes en de salade Mjammi

  2. Fab 30 oktober 2022 op 22:13

    Ja heerlijk hè Yvonne? Wat leuk jouw ervaring te lezen. Ik ben ook helemaal fan van de pasta die bij de gerechten geserveerd wordt.

Reacties zijn gesloten.