2 september 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1.5 tl mosterd
  • 500 ml olie
  • zout
  • peper
  • wijnazijn of citroensap
  • 4 gepureerde ansjovisfilets
  • 4 fijngesnipperde lente-uitjes
  • 1 geplet knoflookteentje
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl zachte chilisaus

Bereiding

Stap 1
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de 2 eierdooiers met 1 a 2 theelepels mosterd en een snuifje zout en peper in een kommetje en roer met een klopper goed glad. Laat 1 minuut rusten.

Stap 2
Giet er een straaltje slaolie of maïsolie bij en roer goed tot alle olie is opgenomen. (De olie moet er traag aan toegevoegd worden!!) Roer er weer wat olie bij en klop terug goed op. (hoe harder je klopt hoe dikker de mayonaise zal worden dus kan je ook met een elektrische mixer doen).

Stap 3
Breng de mayonaise eventueel op smaak met citroensap of wijnazijn en naar smaak nog wat zout en peper. Je hebt 500 ml van de mayonaise nodig voor de groene-goden-saus

Stap 4
Voeg bij de liter mayonaise: 4 gepureerde ansjovisfilets, 4 fijngesnipperde lente-uitjes, 1 geplet knoflookteentje, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte bieslook en 1 theelepel zachte chilisaus. Werk af met peterselie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Perzik saus

    4

    15 minuten

  • Snelle knoflooksaus

    4

    5 minuten

  • Aubergine-dipsaus (baba ghanouj)

    2

    70 minuten

  • Vanillefondue

    4

    10 minuten