2 juli 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 350 gr (diepvries) doperwtjes
  • 2 uien
  • teen knoflook
  • 5 eieren
  • 125 gr gemalen kaas
  • 200 gr gebakken worst
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • boter

Variatietips

  1. Je kan variëren wat groenten betreft.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de aardappelen en maak er puree van.

Stap 2
Stoof de uitjes, de knoflook en de erwtjes gaar.

Stap 3
Doe dit bij de aardappelpuree samen met de eieren, gemalen kaas en kruid naar smaak.

Stap 4
Schep de helft van het mengsel in een cakeblik. Leg daarop in schijfjes gesneden worst. Leg de rest van het aardappelmengsel erop en leg er royaal klontjes boter op.

Stap 5
Bak tot de eitjes gestold zijn (zo'n 30 minuten).

Variatietips

  1. Je kan variëren wat groenten betreft.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Romige prei-aardappelschotel

    4

    60 minuten

  • Kruidige aardappeltjes met kipsaté

    4

    30 minuten

  • Aardappelgratin met prei en rambol

    2

    25 minuten

  • Zwitserse aardappelkoekjes

    6

    30 minuten