Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen
  • 300 gr belegen kaas
  • 150 gr parmaham
  • 1 el mosterd
  • 2 bosuitjes, gesneden
  • 2 eitjes
  • cornflakes of paneermeel
  • boter
  • zout
  • peper

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. De aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken snijden (bolle kantjes worden niet gebruikt) en 5 minuten voorkoken in weinig water met zout en dan afgieten. Beboter de ovenschaal en bedekt deze met parmaham. Leg vervolgens de plakken aardappelen op de bodem.

Stap 2
Leg vervolgens de plakken kaas op de aardappelen en besmeer met mosterd.

Stap 3
Klop het ei los en schenk in de ovenschaal en bestrooi vervolgens met de geplette cornflakes (of paneermeel). Bak de schoten in ongeveer 20 minuten op 180 graden af. Serveer de aardappel kaas ovenschotel met stukjes bosui.

‹ Terug