Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg savooikool (groene kool)
  • 200 a 250 gemalen gram comté-kaas
  • 350 gr breydelspek, in blokjes
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Groentenbouillonpoeder
  • Boter of olijfolie
  • Melk of scheutje room

Bereiding


Stap 1
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar (ongeveer 20 minuten). Giet af en maak er een puree van met de melk (of room) en kruid naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Stap 2
De kool in repen snijden en met wat olijfolie (of boter) en wat water in een pan doen. Doe er wat groentenbouillonpoeder over en laat rustig gaar stoven (ongeveer 12-15 minuten).

Stap 3
Meng de aardappelpuree met de gestoofde kool, het breydelspek en 150 of 200 gram van de comté kaas. Doe in een ovenschotel en strooi er de overgebleven kaas over. Laat in de oven gratineren tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat (ongeveer 18 minuten op 200 graden).

‹ Terug