Ingrediënten

  • 600 gr aardbeien
  • 3 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr griessuiker
  • 4 bl gelatine
  • 1 glaasje kirsch

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Laat de room, kom en kloppers vd mixer in de koelkast koud worden.Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.Roer de dooiers los met de poedersuiker en verwarm dit au bain-marie.Voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe en roer tot de gelatine is opgelost.Was de aardbeien, haal de steeltjes eraf en mix ze in de keukenrobot of met staafmixer.Klop de room stijf.Doe bij de eiercr�me twee derde van de gemixte aardbeien en spatel er de room door.Giet de bereiding in een kleine cakevorm rechthoekig vind ik het best).Bekleed de cakevorm met alufolie of met cellofaan voor je alles erin giet (zo kan je de bavaroise makkelijker vrijmaken nadien).Zet in de koelkast (ik maak het 1 dag op voorhand) en dan is ie klaar.Om te garnieren : ik snijd altijd het overige deel aardbeien in stukjes, doe ze in een kom en gooi er drie grote eetlepels witte griessuikers en drie grote eetlepels bruine griessuiker over. Twee soeplepels water erbij en laat ook maar een nachtje in de koelkast staan.De aardbeien geven hun sap af aan de suiker en zelf worden ze zacht.Ik serveer de bavaroise op een lange schotel met opstaand randje.Giet je saus met aardbeitjes er maar over en je hebt een FANTASTISCH nagerecht.Kost een beetje tijd maar het loont de moeite, �cht.Je kan ook andere vruchten gebruiken natuurlijk.