Ingrediënten

  • 450 gr fijne kristalsuiker
  • 250 gr hele gepelde amandelen
  • 8 eierdooiers
  • 5 druppels amandelessence
  • 1 tl kaneel
  • 25 gr boter

Bereiding


Stap 1
Verdeel de amandelen over een bakplaat. bak ze 10 minuten goudbruin in de hete oven, op 180 graden. houd er 3 eetlepels van apart. vermaal de rest met een keukenrobot tot fijn poeder. breng in een steelpan met dikke bodem langzaam 15 cl water en suiker aan de kook, terwijl u onophoudelijk roert, tot de suiker volledig is opgelost. voeg er het amandelpoeder bij. laat alles 5 minuten sudderen op een matig vuurtje : het mengsel moet doorschijnend worden. laat lauw worden door de pan onmiddellijk in koud water te zetten.giet 8 eierdooiers in een pan met dikke bodem. klop ze met een elektrische handmixer tot ze bleek worden. voeg, terwijl u voortdurend roert, de nog lauwe amandelstroop, het extract van bittere amandel en de kaneel toe. zet de pan op het vuur en laat onder voortdurend roeren met een houten lepel gedurende 5 minuten indikken op een heel zacht vuurtje : de bereiding mag vooral niet gaan koken. beboter de bodem en de randen van een taartvorm (mijn taartvorm is zo'n 24 cm) en bestrooi ze met kristalsuiker. giet het deeg erin en bestrooi met suiker. laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. laat 10 minuten lauw worden. versier de bovenkant met de apart gehouden amandelen.

Variatietips

  1. Versier met amandelen
‹ Terug