6 augustus 2009
10 personen
70 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr suiker
  • 8 gr vanillesuilker
  • 2 stuks eieren
  • 2 el melk
  • 1 mespunt zout
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 150 gr bloem
  • 150 gr rozijnen

Variatietips

  1. Krenten door het beslag.
  2. Sucade door het beslag.

Bereiding

Stap 1
De oven voorverwarmen op 170 graden. De boter met de suiker en vanillesuiker mixen totdat het wit schuim is.

Stap 2
De eieren één voor één toevoegen en mixen.

Stap 3
Vervolgens de melk, zout, bakpoeder en bloem er door heen spatelen.

Stap 4
Als laatste de rozijnen er door heen scheppen en het beslag in een ingevette tulbandvorm bestoven met bloem doen. De tulband in een voorverwarmde oven in ongeveer 60 - 80 minuten afbakken. Zodra de tulband afgekoeld is met poedersuiker bestuiven voor een mooi effect.

Variatietips

  1. Krenten door het beslag.
  2. Sucade door het beslag.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Slagroombollen met chocoladesaus (oudjaar)

    8

    60 minuten

  • Reuzentompouce van Iris

    4

    25 minuten

  • Kokosrotsjes

    4

    45 minuten

  • Witte sachertorte

    6

    75 minuten