Ingrediënten

  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr suiker
  • 8 gr vanillesuilker
  • 2 stuks eieren
  • 2 el melk
  • 1 mespunt zout
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 150 gr bloem
  • 150 gr rozijnen

Bereiding


Stap 1
De oven voorverwarmen op 170 graden. De boter met de suiker en vanillesuiker mixen totdat het wit schuim is.

Stap 2
De eieren één voor één toevoegen en mixen.

Stap 3
Vervolgens de melk, zout, bakpoeder en bloem er door heen spatelen.

Stap 4
Als laatste de rozijnen er door heen scheppen en het beslag in een ingevette tulbandvorm bestoven met bloem doen. De tulband in een voorverwarmde oven in ongeveer 60 - 80 minuten afbakken. Zodra de tulband afgekoeld is met poedersuiker bestuiven voor een mooi effect.

Variatietips

  1. Krenten door het beslag.
  2. Sucade door het beslag.
‹ Terug