8 januari 2006
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 375 ml appelmoes
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • handje rozijnen of krenten

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2
Smelt de boter in een pannetje, maar laat 't niet bruin worden.

Stap 3
Voeg de suiker en appelmoes toe en blijf roeren en verwarmen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur.

Stap 4
Zeef bloem met bakpoeder en meng het door de warme appelmoes. Doe de kaneel en rozijnen of krenten erbij en schep goed door.

Stap 5
In een ingevette vorm doen (de bakplaat van je oven of een cakevorm) en 30 minuten bakken in de oven.

Stap 6
Daarna bestrooien met kaneel en in de gewenste vorm snijden.

Stap 7
Ik heb een klein vormpje gebruikt en gewoon de helft van de ingrediënten genomen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Marsepein

    4

    15 minuten

  • Sneeuwballen

    8

    45 minuten

  • Combi magnetron cake

    8

    30 minuten

  • Chocolade taart

    8

    90 minuten