Chocoladecake
12 april 2010
10 personen
80 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 pak koopmans cakemeel
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr suiker
  • 200 gr margarine
  • 200 gr pure chocolade

Bereiding

Stap 1
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem of meel of bedek met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade au bain marie.

Stap 2
Mix de boter tot deze zacht is.

Stap 3
Mix de suiker en vanillesuiker door de boter heen tot het één massa is.

Stap 4
Alle vier de eieren er door mixen, minimaal 5 minuten voor een luchtig resultaat.

Stap 5
Nu beetje bij beetje de cakemeel door het mengsel mixen.

Stap 6
Als laatste de gesmolten chocolade er door heen mixen en in de bakvorm schenken. Bak de cake in ongeveer 70 minuten in een oven af.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocolade-biscotti

    2

    55 minuten

  • Rabarbercake

    4

    60 minuten

  • Chocolade-tulband

    6

    90 minuten

  • Gevulde gistbroodjes

    8

    120 minuten