Ingrediënten
- 1 kg rijpe tomaten (saus)
- 2 teentjes knoflook (saus)
- 6 eetlepels gesneden basilicum (saus)
- zout (saus)
- peper (saus)
- 1 kg aubergines
- 10 a 12 eetlepels olijfolie
- 400 gr mozzarella
- 2 hardgekookte eieren
- 100 gr versgeraspte parmezaanse kaas
Variatietips
- Voor niet vegetarische schotel voeg er gehakt of kip bij
- Ook lekker met courgette
Bereiding
Stap 1
De tomaten van vel en pitjes ontdoen en in blokjes snijden. Knoflook pellen, uitknijpen en samen met de basilicum, tomatenblokjes en wat olijfolie in een pannete doen. Sausje laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout. (eventueel een snuifje suiker erbij)
De aubergines in plakjes snijden van ongeveer 1 a � cm. De plakjes bakken in wat olijfolie en laten uitlekken op keukenpapier. De mozzarella en eitjes in schijfjes snijden.
Een vuurvaste ovenschotel bestrijken met olijfolie. De aubergines, het ei en de mozzarella (enkele plakken opzij houden) in de ovenschotel schikken. Ertussen en bovenop wat tomatensaus en parmezaanse kaas gieten. Eindigen met de overgebleven plakken mozzarella op de schotel te schikken. Bakken (ongeveer 40 minuten) in een voorverwarmde oven op 175�
Variatietips
- Voor niet vegetarische schotel voeg er gehakt of kip bij
- Ook lekker met courgette