Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 150 gr suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 200 gr bloem
  • 50 gr maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje gemberpoeder
  • snufje kaneel
  • snufje gemalen kruidnagel
  • melk
  • 4 bananen
  • sap van 1 citroen
  • 50 gr geschaafde amandel
  • poedersuiker

Bereiding


Stap 1
In een kom boter en suiker tot een schuimig mengsel kloppen. roer de geraspte citroenschil en eieren erdoor. vermeng 150 gram bloem en de maïzena met het bakpoeder, het zout en specerijen. zeef dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij het mengsel in de kom.verwarm de oven voor op 175 graden celsius. indien het beslag te stevig is een scheutje melk toevoegen. het mag echter niet al te slap worden, want een deel ervan moet straks gekneed worden.de bodem van een springvorm dun met boter bestrijken. de helft van het beslag in de vorm doen, gladstrijken en 25 minuten bakken. de bananen in plakjes snijden/fijn prakken en vermengen met citroensap.de bananenmassa in de taart bodem doen en met amandelschaafsel bestrooien. de andere helft van het beslag vermengen met de rest bloem en dit deeg uitrollen tot een lap ter grote van de vorm. de bananenlaag in de vorm afdekken met deze deeglap en de randen op elkaar drukken.bak de taart nog 25-35 minuten, dan met poedersuiker bestuiven en in de vorm af laten koelen.eet smakelijk!

‹ Terug