26 maart 2005
6 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg zelfrijzend bakmeel
  • 350 gr urad dal (zwarte gemalen bonen)
  • 2 spaanse pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 tl curry
  • 2 tl komijnzaad
  • 8 tl zout
  • beetje water
  • frituurolie

Bereiding

Stap 1
Hak de Spaanse pepers fijn en snij de ui en de teentjes knoflook in kleine stukjes.

Stap 2
Maak van alle ingrediënten een stevig mengsel en blijf goed kneden totdat het mengsel luchtig is en 60 minuten laten rijzen.

Stap 3
Balletjes maken, deze plat drukken 1 voor 1 tussen je handen.

Stap 4
De olie goed heet laten worden in bijvoorbeeld een wok en de platte bara's in de olie om en om bruin bakken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten