26 april 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 750 ml melk
  • zout
  • zwarte peper
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Bechamel is een klassieke witte basissaus. Heerlijk bij bloemkool of broccoli.

Bereiding

Stap 1
De boter in een pannetje langzaam al roerend laten smelten, maar niet bruin laten worden.

Stap 2
Vervolgens de bloem al roerend met een houten pollepel toevoegen, blijven roeren tot het een glad geheel is.

Stap 3
Dan beetje bij beetje de melk toevoegen en belangrijk is dat je vooral blijft roeren, zodat het een mooie gladde saus zonder klontjes wordt.

Stap 4
De saus 10 minuten op heel laag vuur laten staan en met wat zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

Variatietips

  1. Bechamel is een klassieke witte basissaus. Heerlijk bij bloemkool of broccoli.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Babi pangang mams variatie

    4

    90 minuten

  • Magere knoflooksuas

    6

    15 minuten

  • Verse muntsaus

    4

    10 minuten

  • Aubergine-dipsaus (baba ghanouj)

    2

    70 minuten