18 september 2006
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 3 blikjes kikkererwten van 300 gram
  • 40 tot 60 ml citroensap
  • 60 ml olijfolie
  • 2 a 3 gepelde knoflookteentjes
  • 2 el tahin
  • koud water
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

Stap 1
Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Doe ze in een keukenrobot met het citroensap, olijfolie, knoflookteentjes en bewerk tot een homogene pasta.

Stap 2
Voeg 2 eetlepels tahin toe, meng goed en voeg er wat koud water aan toe tot de saus goed dik vloeibaar is (ongeveer 50 a 60 ml water).

Stap 3
Kruid met komijnpoeder, peper en zout naar smaak.

Stap 4
Schep de hummus in een kommetje, giet er wat extra vierge olijfolie over zodat de dipsaus onder een laagje olie zit en bewaar in de koelkast (blijft ongeveer 2 dagen goed).

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!