15 mei 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 750 gr mager rundvlees
  • 200 gr champignons
  • 1 ui
  • 125 gr boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 0.5 l zure room
  • 3 el brandy indien gewenst

Variatietips

  1. Rijst of macaroni zijn bij dit gerecht er lekker!
  2. De champignons kunnen ook in dezelfde pan worden bereid als het vlees gebakken wordt, maar dan wordt de saus donkerder.
  3. Vermeng de zure room met een beetje witte wijn en tomatenpuree of met worcestersaus

Bereiding

Stap 1
Snijd het vlees in reepjes. De champignons schoonvegen met een zacht kookkwastje of keukenrol. (WEETJE: champignons niet schoonmaken met water, omdat de champignon hier slap van wordt en gaat verkleuren). Hak de ui fijn. Verwarm de pan met 30 gram boter en bak hierin de gesneden champignons en strooi er peper en zout overheen. Haal het van het vuur af. Verwarm de resterende boter in een andere pan en bak hierin de uien glazig. Voeg het vlees toen en laat het vlees samen met de uien zachtjes gaar smoren. Voeg een beetje nootmuskaat, peper, zout en de zure room toe. Laat alles goed warm worden en doe er dan de champignons en de brandy erbij.

Variatietips

  1. Rijst of macaroni zijn bij dit gerecht er lekker!
  2. De champignons kunnen ook in dezelfde pan worden bereid als het vlees gebakken wordt, maar dan wordt de saus donkerder.
  3. Vermeng de zure room met een beetje witte wijn en tomatenpuree of met worcestersaus

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten