Ingrediënten
- 250 gr gekookte bieten
- 200 gr witlof
- 250 gr rundvlees
- 2 groene appels
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- olie
- azijn
- mosterd
- worcestershiresaus
- zout en peper
Variatietips
- Je kan het rundvlees ook vervangen door kip of varkensvlees.
Bereiding
Stap 1
Bak de rundvlees en snij deze in dunne reepjes.
Stap 2
Rasp de gekookte bieten grof en snij de witlof in smalle ringen.
Stap 3
Snij de appels en sinaasappel in partjes.
Stap 4
Schep de geraspte bietjes, de witlof, appels, sinaasappel en de reepjes rundvlees in een kom goed door elkaar.
Stap 5
Maak vervolgens een dressing van de gesnipperde ui, beetje olie, weinig azijn, mosterd naar smaak, scheutje worcestershiresaus en zout en peper naar smaak in een klein kommetje.
Stap 6
Schep als laatste de dressing door de bietensalade.
Variatietips
- Je kan het rundvlees ook vervangen door kip of varkensvlees.