26 maart 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr gekookte bieten
  • 200 gr witlof
  • 250 gr rundvlees
  • 2 groene appels
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • olie
  • azijn
  • mosterd
  • worcestershiresaus
  • zout en peper

Variatietips

  1. Je kan het rundvlees ook vervangen door kip of varkensvlees.
  2. Voor een vegetarische versie hetvlees vervangen door noten zoals cashewnoten of pecannoten en rozijnen.

Bereiding

Stap 1
Bak de rundvlees en snij deze in dunne reepjes.

Stap 2
Rasp de gekookte bieten grof en snij de witlof in smalle ringen.

Stap 3
Snij de appels en sinaasappel in partjes.

Stap 4
Schep de geraspte bietjes, de witlof, appels, sinaasappel en de reepjes rundvlees in een kom goed door elkaar.

Stap 5
Maak vervolgens een dressing van de gesnipperde ui, beetje olie, weinig azijn, mosterd naar smaak, scheutje worcestershiresaus en zout en peper naar smaak in een klein kommetje.

Stap 6
Schep als laatste de dressing door de bietensalade.

Variatietips

  1. Je kan het rundvlees ook vervangen door kip of varkensvlees.
  2. Voor een vegetarische versie hetvlees vervangen door noten zoals cashewnoten of pecannoten en rozijnen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten