• 26 september 2008
  • 2 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla, in stukjes
  • 0.3 komkommer, in stukjes
  • 1 lichtzure appel (goudreinet), in kleine stukjes
  • 250 gr spekjes
  • 1 pitabroodje
  • 65 gr oude kaas
  • 1 scheutje citroensap
  • beetje bieslook
  • beetje salieblaadjes

Bereiding


Stap 1
Zet een kleine koekpan op hoog vuur. Gooi hierin alle spekjes (zonder olie).

Stap 2
Gooi de sla en komkommer samen in een grote kom, en voeg er een scheut citroensap bij. Schep vervolgens de sla alvast door met 2 lepels, zodat het sap goed door de sla zit.

Stap 3
Voeg de appel dan toe aan de salade. Neem vervolgens de spekjes van het vuur zodra ze goed knapperig en bruin zijn en giet al het spekvet uit de pan. Doe de spekjes in een bakje, zodat ze af kunnen koelen.

Stap 4
Snijd ondertussen het pitabrood in kleine blokjes. Doe een klein beetje boter in de koekenpan en als die gesmolten is, bak dan het pitabrood ongeveer 3 tot 5 minuten, tot het knapperig wordt, maar nog niet bruin is. Als het pitabrood klaar is, zet dan het vuur uit, strooi wat bieslook en salieblaadjes over de salade heen, schep hem nog even kort door en voeg vervolgens de spekjes en het pitabrood toe.

Stap 5
Neem vervolgens een rasp en rasp boven de kom 50 tot 75 gram oude kaas in de salade. Schep tussendoor afentoe even om, zodat de kaas goed mengt met de rest. Dien vervolgens de salade zo snel mogelijk op, zodat de smaken nog niet helemaal in elkaar getrokken zijn. De combinatie klinkt misschien vreemd; maar is bijzonder lekker, heel gezond en makkelijk te maken!

Variatietips

  1. Goed voor een volledige (zij het lichte) maaltijd voor 2 of een bijgerecht voor een grotere groep.
  2. De appel kan vervangen worden door cherrytomaatjes voor een iets zachtere salade.
  3. Spekjes en oude kaas kunnen vervangen worden door kleine stukjes brie
‹ Terug