25 maart 2005
1 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 450 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el water
  • 50 gr boter
  • 2 el stroop
  • 3 dl melk
  • 1.5 dl room

Bereiding

Stap 1
Suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zacht roerern aan de kook brengen. vervolgens boter en stroop toevoegen. als de boter gesmolten is ook de room en de melk toevoegen. op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken. daarna de pan va het vuur nemen en het mengsel opkloppen tot het dikker wordt. schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de caramel kan afkoelen en opstijven. eenmaal koud geworden kan de caramel met een mes in het bakblik in blokjes worden gesneden. veel snoep plezier!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten