28 december 2006
8 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 0.5 zakje vanillebloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 ei losgeklopt (deeg in te wrijven)
  • 175 gr boter
  • abrikozenjam

Variatietips

  1. Gebruik eender welke jam.

Bereiding

Stap 1
Voeg de bloem, de vanillesuiker, vanillebloem en de helft van de suiker samen.

Stap 2
Klop de eieren, samen met de andere helft van de suiker, wit

Stap 3
Meng dit met de garde goed door de bloem.

Stap 4
Zorg ervoor dat de boter goed mals is, verwarm ze eventueel een beetje en roer ze goed mee onder de massa.

Stap 5
Beboter en bebloem de bakvorm.

Stap 6
Doe het deeg in een spuitvorm en spuit de onderste laag in de vorm.

Stap 7
Smeer de abrikozenjam erover en spuit de bovenste laag erop.

Stap 8
Wrijf in met een losgeklopt ei, strooi er eventueel nog een beetje suiker over.

Stap 9
Bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 min.

Stap 10
Laat afkoelen en serveer.

Variatietips

  1. Gebruik eender welke jam.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten