‹ recepten

Carpaccio culinair van Eddy

Ingredi├źnten (4 personen)

  • dun gesneden ossenhaas / kogelbiefstuk
  • luxe slamelange
  • pijnboompitten
  • 1 kleine prei
  • parmezaanse kaas
  • olie (noten / olijf)
  • 1 kleine citroen
  • Italiaanse kruidenmix
  • 1.5 tenen knoflook

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Rooster de pijnboompitten met een beetje (noten) olie totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Laat ze afkoelen en uitlekken. Snij de prei in fijne julienne reepjes en frituur ze heel even ( 1 minuutje ) , laat de prei uitlekker op wat keukenpapier. Maak een lekkere oliemarinade door de olijfolie te mengen met de uitgeperste knoflook , citroensap en een beetje Italiaanse kruidenmix. Leg de luxe slamelange op de boorden. Leg de flinterdunne ossenhaas/biefstuk over de sla heen ( gebruik ongeveer 60 - 70 gram carpaccio per persoon ). Besprenkel de carpaccio met de marinade. Strooi de pijnboompitten en de gefrituurde prei over de carpaccio. Als laatste wat parmezaanse kaas plakjes erover en eet smakelijk.