9 augustus 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • stokbroodje
  • geitenkaas
  • provencaalse kruiden
  • honing
  • gemengde salade
  • rode wijn azijn
  • pijnboompitjes

Variatietips

  1. Vervang de geitenkaas door brie.
  2. Vervang de pijnboompitjes door walnoten.
  3. Vervang de rode wijn azijn door balsamico dressing.

Bereiding

Stap 1
Snijd van een dun stokbrood 16 rondjes en beleg de stukjes met geitenkaas.

Stap 2
Strooi Provençaalse kruiden over de geitenkaas (niet teveel!) en sprenkel wat honing over de stokbroodjes. Zet in een oven van 200 graden tot de stokbroodjes krokant zijn en de kaas gesmolten is.

Stap 3
Drapeer over vier borden gemengde salade. Denk hierbij aan rucola, lollo rosso en lollo bianco en gebruik als dressing rodewijn azijn.

Stap 4
Leg nu op elk 'hoekje' van het bord een rondje stokbrood en bestrooi royaal met geroosterde pijnboompitjes. De chèvre chaud is klaar om direct te serveren.

Variatietips

  1. Vervang de geitenkaas door brie.
  2. Vervang de pijnboompitjes door walnoten.
  3. Vervang de rode wijn azijn door balsamico dressing.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Falafelballetjes

    2

    45 minuten

  • Frittata met zoete aardappel

    2

    30 minuten

  • Carpaccio met retichsalade

    2

    20 minuten

  • Tagliatelle a la Claar

    2

    25 minuten