5 mei 2005
10 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 potten witte bonen
  • 500 gr kippenlevertjes
  • 1 blikje hele champignons
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 middel grote uien
  • 1 prei
  • 3 tl kerrie
  • 1 tablet groentebouillon
  • 4 el bloem
  • 1 el honing
  • 100 gr boter
  • melk
  • water
  • 500 gr gekookte rode bieten
  • 1 kopje gewelde blanke rozijnen
  • kruidenazijn (bv dragonazijn)
  • scheutje olie
  • gemalen peper
  • 1 el suiker

Variatietips

  1. Lekker voor tussendoor maar ook bij de gourmet en de barbecue.

Bereiding

Stap 1
Fruit in de boter de zeer fijn gesneden ui en prei zachten aan met wat kerrie.

Stap 2
Strooi vervolgens de gezeefde bloem erover en maak onder voortdurend roeren de saus op dikte met water en melk.

Stap 3
Voeg vervolgens het tablet groentebouillon en de honing toe aan de saus en laat het in de saus oplossen. Pureer vervolgens de saus in de blender of met een mixer.

Stap 4
Kook de kippenlevertjes in ruim water met wat zout en een kruidenbuiltje (van honig) in ongeveer 7 minuten. Laat de kippenlevertjes uitlekken en snij de vervolgens in stukken. De champignons ook goed uit laten lekker.

Stap 5
Verwarm de saus opnieuw en roer de stukjes kippenlever en champignons erdoor.

Stap 6
De witte bonen goed schoonspoelen met water en vervolgens in schoon water verwarmen.

Stap 7
De rode bietensalade met als dressing kruidenazijn, scheutje olie, peper, suiker en een kopje gewelde rozijnen. Hierdoor de de blokjes gesneden bieten scheppen, de warme bonen en eroverheen de pikante saus.

Variatietips

  1. Lekker voor tussendoor maar ook bij de gourmet en de barbecue.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Salade Gran Canaria

    4

    20 minuten

  • Pittige zoetzure salade

    4

    15 minuten

  • Sla

    4

    10 minuten

  • Maaltijdsalade van Iris

    4

    15 minuten