23 september 2006
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje zoute chips
  • 2 bolletjes mozzarella
  • zongedroogde tomaatjes in olie
  • verse basilicum
  • zwarte peper uit de molen
  • 100 gr rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie, extra vierge

Variatietips

  1. Voeg bij de overschot pesto wat gemalen Parmezaan en serveer als dipsaus.

Bereiding

Stap 1
Spoel de rucola blaadjes en dep ze goed droog. Doe ze in een mengkom met de gepelde knoflook, pijnboompitten en 5 eetlepels olijfolie. Mix goed en doe er de rest van de olijfolie in een straaltje bij tot de pesto dik en vloeibaar is.

Stap 2
Snij de mozzarella in plakjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

Stap 3
Schep een likje pesto op een aardappelchip, leg er een stukje kaas en een reepje tomaat op.

Stap 4
Kruid met zwarte peper uit de molen en zet een halve minuut onder de hete grill. Werk af met basilicum.

Variatietips

  1. Voeg bij de overschot pesto wat gemalen Parmezaan en serveer als dipsaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indiase borrelhap

    8

    25 minuten

  • Chocoladetruffels

    7

    175 minuten

  • Witlof met kaas in bladerdeeg

    4

    45 minuten

  • Bara

    6

    60 minuten