27 juli 2008
7 personen
175 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 2 eierdooiers
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 225 gr pure chocolade
  • cacaopoeder

Variatietips

  1. Doe er gekleurde versieringen bij.

Bereiding

Stap 1
De boter (op kamertemperatuur), de eierdooiers en de basterdsuiker in een kom doen.

Stap 2
Smelt de chocolade en laat hem daarna 5 minuten afkoelen.

Stap 3
Voeg de gesmolten chocolade aan de boter, de eierdooiers en de suiker toe en klop het met de mixer tot een romig mengsel.

Stap 4
Laat het truffelmengsel in 1.5 uur in de koelkast opstijven.

Stap 5
Klop nu alles met de mixer in 5 minuten mooi luchtig en strijk het met een pannenkoekmes op een bakplaat uit en laat het op een koele plaats minstens 4 uur opstijven.

Stap 6
Snij de plak in ca. 30 stukken en vorm er truffels van.

Stap 7
Wentel ze tenslotte door gezeefd cacaopoeder.

Variatietips

  1. Doe er gekleurde versieringen bij.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten