Ingrediënten

  • 2 stuks sap van sinaasappels
  • Gemengd tropisch fruit zoals:
  • 2 mango´s
  • 2 nectarines
  • 3 kiwi's
  • 4 passievruchten
  • 1 ananas
  • 1 kleine galia meloen
  • voor de mango saus:
  • 1 rijpe mango
  • 0.5 sap van sinaasappel
  • 1 el kirsch
  • citroensap
  • 1 el 1 eetlepel suiker
  • 0.25 l slagroom

Bereiding


Stap 1
Schil de mango´s, halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd de vruchten in plakken.schil de kiwi´s en snijd ook deze in dunne plakken.snijd de passivruchten door midden en laat het vruchtvlees in de schil zitten (zal er heel feestelijk uit zijn op het dessert en nog eetbaar ook).halveer de ananas, verwijder de bladeren. schil de ananas, en verwijder de harde kern en de ogen en snijd het in stukken.snijd de meloen door, verwijder de zaadjes en schep bolletjes met een ijsschep of snijd de meloen in plakjes.leg al het fruit op een grote schaal als dak pannen en besprenkel het fruit met sinaasappelsap.vervolgens afdekken met plastic huishoudfolie en in de koelkast zetten.

Stap 2
schil de mango, verwijder de pit en pureer de mago met sinaasappelsap, de kirsch en het citroensap in een blender.roer vervolgens de suiker door de vruchtenpuree.

Stap 3
sla de slagroom stijf en schep vervolgens de puree voorzichtig met een mes er door zodat er strepen ontstaan. zet ook de mangosaus in de vriezer.

Stap 4
nu eerst lekker het voor- en hoofdgerecht eten en dan hoef je het dessert alleen nog maar te verdelen over 6 dessertglazen en het fruit ook netjes verdelen over de 6 glazen.

Variatietips

  1. Je kan de ananas bladeren als garnering van de schaal gebruiken.
  2. Je kan ook aardbeien en andere soorten meloenen gebruiken. ook appels en bananen en druiven zijn erg lekker en om het niet al te duur te maken gewoon het fruit wat in de aanbieding is.
‹ Terug