31 augustus 2006
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 1.5 kopje vloeibare bloem
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 1 tl bakpoeder
  • zout en peper
  • kruiden naar smaak (kipkruiden, oregano)
  • frituurolie

Bereiding

Stap 1
Snij de kip in 8 stukken en stoom goed gaar (15 a 20 minuten). Dep ze goed droog.

Stap 2
Meng de bloem met het bakpoeder, snuifje zout, peper en kruiden naar keuze (vb. kipkruiden, paprikapoeder, oregano, enz.).

Stap 3
Klop het ei los met de melk en vermeng met de bloem. Roer tot een glad beslag.

Stap 4
Wentel de stukken kip door het beslag en bak ze in frituurolie op 180° tot ze goudbruin zijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Afrikaanse kip met olijven

    2

    55 minuten

  • Kip met tomaat, geparfumeerd met marjolein

    4

    30 minuten

  • Sambalboontjes met kip

    2

    25 minuten

  • Kippebouten met tomatensaus

    4

    75 minuten