25 november 2005
5 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem (flensjes)
  • 3 eieren (flensjes)
  • 375 ml melk (flensjes)
  • 500 gr witte of groene kool (vulling)
  • 200 gr gerookte spekreepjes (vulling)
  • 4 el gehakte pompoenpitten (vulling)
  • 200 gr gemalen kaas (vulling)
  • 2 dl room (vulling)
  • peper en zout
  • olie of boter

Variatietips

  1. I.p.v. room gebruik boursin cuisine.
  2. Gehakt i.p.v. spekjes.
  3. Wikkel sneden kaas in de flensjes.

Bereiding

Stap 1
Vermeng de bloem met de eitjes, de melk en een snuifje zout tot een glad en homogeen beslag. Laat 5 minuten rusten, klop het nog eens goed op en bak in een niet te grote pan 5 a 6 goudbruine flensjes in wat boter of olijfolie. Laat ze daarna een beetje afkoelen.

Stap 2
Spoel de kool en verwijder de dikke nerven uit de bladeren. Blancheer de koolbladeren 6 a 8 minuten in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en opdrogen op keukenpapier of een propere handdoek.

Stap 3
Laat de spekreepjes wat uitbakken in een pan met antikleeflaag.

Stap 4
Schep spekjes uit de pan en rooster in het spekvet de grof gehakte pompoenpitten.

Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 6
Vet een ovenschotel lichtjes in met boter of wat olie. Schenk de helft van de room in de schotel en kruid met wat peper en zout.

Stap 7
Leg op elk flensje twee of drie koolbladeren. Verdeel de spekreepjes, de pompoenpitten en de gemalen kaas over de flensjes. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschotel.

Stap 8
Besprenkel met de rest van de room, nog wat geraspte kaas en zet ongeveer 30 minuten in het midden van de oven..

Variatietips

  1. I.p.v. room gebruik boursin cuisine.
  2. Gehakt i.p.v. spekjes.
  3. Wikkel sneden kaas in de flensjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten