8 november 2006
4 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 50 gr (room)boter
  • 1 flesje donker bier
  • 500 gr zuurkool
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tijm (vers)
  • 2 el rozijnen
  • 200 gr zuurkoolspek
  • 1 (slagers)rookworst

Variatietips

  1. Lekker met een gekookt aardappeltje of met puree.

Bereiding

Stap 1
Snijd de paprika in blokjes.

Stap 2
Pel de ui en snijd hem in ringen.

Stap 3
Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui en de paprika in.

Stap 4
Giet hier bij het bier en breng het langzaam aan de kook.

Stap 5
Doe dan de zuurkool, kruidnagel, laurier en tijm bij, roer goed door en laat op een laag vuur (ongeveer 1 uur) met de deksel op de pan stoven.

Stap 6
Voeg er de laatste 20 min de rozijnen toe en leg het spek en de worst op de zuurkool.

Stap 7
Snijd voor het serveren de worst en het spek in plakjes. Vergeet niet om de nageltjes en blaadjes te verwijderen.

Variatietips

  1. Lekker met een gekookt aardappeltje of met puree.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chinese kool

    4

    30 minuten

  • Wraps gevuld met gamba’s

    2

    15 minuten

  • Macaroni met ham en rookvlees

    4

    30 minuten

  • Shoarmaquiche met champignons

    4

    55 minuten