Italiaanse prei schotel van Eddy
22 november 2008
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr prei
  • 500 gr aardappels
  • 100 ml melk
  • 2 tl (room)boter
  • nootmuskaat
  • 2 el italiaanse kruiden mix
  • 300 gr runder gehakt
  • peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chili poeder
  • 3 tomaten
  • 150 gr ham
  • 150 gr jong belegen kaas

Variatietips

  1. Vervang de ham door chorizo voor een wat pittigere smaak.
  2. Vervang de prei door venkel.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 Graden. Maak van aardappels, aardappel puree door ze te koken. Daarna de melk, roomboter , nootmuskaat en een beetje Italiaanse kruiden mix toevoegen. Alles door elkaar mixen totdat je een mooie puree hebt.

Stap 2
Doe je puree in een ovenschaal en vul deze ongeveer voor 1/3 ermee.

Stap 3
Rul het gehakt bruin en voeg Italiaanse kruiden mix, beetje paprika en chili poeder en gesneden peterselie toe.

Stap 4
Leg het gehakt op de aardappel puree in de ovenschaal.

Stap 5
Bak de gesneden prei totdat deze een beetje glazig word. Voeg de prei toe in de ovenschaal.

Stap 6
Snijd de tomaten in hele dunne plakjes en breng 3 lagen (in de breedte van de ovenschaal) aan op de prei. Snijd de ham in kleine blokjes en leg deze naast de 3 rijen tomaten, zodat je dus ook 2 of 3 rijen ham krijgt.

Stap 7
Rasp de kaas en leg dit bovenop de gesneden ham en tomaten, zodat het geheel bedekt is. Plaats de schaal in de oven en laat hem ongeveer 20 minuten staan.

Variatietips

  1. Vervang de ham door chorizo voor een wat pittigere smaak.
  2. Vervang de prei door venkel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten