26 maart 2006
2 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 1 haantje
  • 50 gr ontbijtspek, in dunne reepjes
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • volle hand verse rozemarijn
  • 1 citroen
  • 1 teen uitgeperste knoflook
  • 1 kopje water
  • blokje voor kippenbouillon

Variatietips

  1. Gebruik een kip in plaats van een haantje.
  2. Gebruik tijm in plaats van rozemarijn.
  3. Voeg extra knoflook toe.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. (Als je een römertopf gebruikt, dan niet. Die moet namelijk in een koude oven beginnen. Belangrijk!)

Stap 2
Maak met een scherp mes inkepingen bij de poten en de borst van het haantje. Trek nu het vel los van het haantje op de plaats waar je de inkepingen hebt gemaakt.

Stap 3
Schraap van de citroen de schil af en snipper deze.

Stap 4
Meng de boter met het ontbijtspek, de citroen, rozemarijn en knoflook.

Stap 5
Stop onder het vel het botermengsel. Als je iets overhoudt, smeer je dat over de kip heen.

Stap 6
Los in heet water het bouillonblokje op. Giet in de braadpan of römertopf en leg het haantje erin.

Stap 7
Zet twee uur in de oven.

Variatietips

  1. Gebruik een kip in plaats van een haantje.
  2. Gebruik tijm in plaats van rozemarijn.
  3. Voeg extra knoflook toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Snelle macaroni

    2

    15 minuten

  • Bieslook ovenschotel

    4

    60 minuten

  • Fricandon

    4

    60 minuten

  • Farfalle met rundersaucijzen in tomatensaus

    4

    25 minuten