16 januari 2006
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels samen ongeveer 900gram
  • 1 kleine ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 blad bosje peterselie
  • 1 teen knoflook
  • geraspte schil van 1 citroen
  • bloem
  • 30 gr boter
  • zout en peper

Variatietips

  1. Heerlijk met risotto.

Bereiding

Stap 1
Knip op 4 a 5 plaatsen het vlies om de schenkel in.

Stap 2
Snipper de ui en leg hem in een magnetronschaal die ruim genoeg is om de schenkels naast elkaar te leggen.

Stap 3
Leg het vlees erbij en besprenkel met de olie en wijn (of bouillon) een beetje zout erover.

Stap 4
Plaats de schaal 15 min op de hoogste stand in de magnetron (800watt).

Stap 5
Snijd intussen de peterselie fijn en pers de knoflook uit vermeng dit samen met de citroenrasp.

Stap 6
Haal na 15 min de schaal uit de magnetron en voeg de gehakte peterselie met knoflook en citroen toe.

Stap 7
Wentel ze even om en om. Bestuif het vlees meteen lepel (gezeefde) bloem.

Stap 8
Zet de schaal weer in de magnetron en zet hem nu op de helft van vermogen (400 watt) voor nog 15 min.

Stap 9
Laat het gerecht daarna nog 5 min nagaren in de magnetron. Doe er tenslotte de klein stukjes boter op met wat grof gemalen peper en zout.

Variatietips

  1. Heerlijk met risotto.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta Gorgonzola

    4

    30 minuten

  • Karbonade met kokosrijst en roergebakken boontjes

    4

    45 minuten

  • Bieslook ovenschotel

    4

    60 minuten

  • Vishamburger met spiegelei

    4

    30 minuten