• 17 februari 2008
  • 4 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 5 el suiker
  • 100 gr kokosrasp (vers of diepvries)
  • 1 blikje kokosmelk
  • rode kleurstof
  • 2 eieren
  • 150 gr bloem
  • zout
  • boter om in te bakken

Bereiding


Stap 1
Vulling: Doe de suiker met 1 dl water en 5 druppels rode kleurstof in een pannetje en laat de suiker oplossen.

Stap 2
Voeg de kokos toe en blijf roeren (!) tot de kokos alle vloeistof opgenomen heeft. Haal de pan van het vuur en zet even weg.

Stap 3
Pannekoek: Maak van het blikje kokosmelk, rode kleurstof, de eieren, de bloem, een snufje zout een pannenkoekbeslag. Het beslag mag niet te dik zijn, het moeten meer flensjes worden. Is het beslag te dik, voeg dan wat water toe.

Stap 4
Doe in een koekenpan steeds een klontje boter en een lepel beslag en bak er pannenkoeken van.

Stap 5
Verdeel op elke pannenkoek wat kokosmegsel en rol de pannenkoek op. Laat de pannenkoekjes afkoelen voor het serveren.

Variatietips

  1. Met een bolletje ijs en slagroom is het een heerlijk (machtig) toetje.
‹ Terug