6 juli 2005
2 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 4 a 6 sneden ontbijtspek
  • 1/8 liter zure room (saus)
  • 1 tl mosterd (saus)
  • zout
  • 1 mespunt cayennepeper (saus)
  • 1 snufje nootmuskaat (saus)
  • 150 gr goudse kaas in plakken
  • 4 eieren
  • 30 gr geraspte goudse kaas

Variatietips

  1. Kan je ook met gewone room maken.
  2. Op het spek groentjes leggen zoals paprikareepjes, tomaten, maïs...
  3. Puree-laagje onder het spek of spekblokjes onder puree mengen en daarboven dan kaas en eieren, saus en geraspte kaas.

Bereiding

Stap 1
In vuurvaste schotel plakken spek leggen en 10 minuten knapperig bakken.

Stap 2
Intussen voor de saus de zure room met mosterd loskloppen en met zout, cayenneper en nootmuskaat op smaak brengen.

Stap 3
De kaas op het spek leggen, de eieren breken en voorzichtig over de kaas gieten.

Stap 4
Saus over de eieren gieten en alles met geraspte Goudse kaas bestrooien.

Stap 5
In oven 10-20 minuten bakken op 220 graden Celsius.

Variatietips

  1. Kan je ook met gewone room maken.
  2. Op het spek groentjes leggen zoals paprikareepjes, tomaten, maïs...
  3. Puree-laagje onder het spek of spekblokjes onder puree mengen en daarboven dan kaas en eieren, saus en geraspte kaas.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Koude maaltijdlasagna

    4

    10 minuten

  • Mediterrane tonijnsalade

    4

    30 minuten

  • Casserole stroganoff

    4

    90 minuten

  • Mexicaanse kip

    4

    25 minuten