18 september 2006
3 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr rundsvlees (stoofvlees)blokjes
  • 15 kleine (zilver)uitjes of sjalotjes
  • 150 gr mager spek in blokjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 gr champignons
  • bloem
  • 0.25 l runderbouillon
  • 25 cl rode wijn
  • boter
  • tijm
  • laurier
  • marjolein
  • half bosje peterselie, fijngehakt
  • scheut cognac (kan je weglaten)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Variatietips

  1. Voeg andere groenten toe aan de stoofschotel: vb. wortels, bonen.

Bereiding

Stap 1
Smelt boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en knoflookteentjes goudbruin.

Stap 2
Kruid de vleesblokjes met peper en zout, wentel in bloem en doe ze in de pan. Bak ze rondom mooi bruin. Flambeer eventueel met een scheut cognac.

Stap 3
Meng de bouillon met de wijn en giet bij het vlees. Voeg tijm, de marjolein en de laurier toe en zet het deksel op de pan. Breng de stoofschotel aan de kook en laat 2 uur sudderen. schuim af en toe af.

Stap 4
Smelt boter in een pan en bak er de spekreepjes, kleine uitjes en de champignons in. Voeg ze 15 a 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de stoofschotel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5
Bind de saus eventueel nog een beetje met klont boter of met maïzena.

Stap 6
Serveer met fijngehakte peterselie.

Variatietips

  1. Voeg andere groenten toe aan de stoofschotel: vb. wortels, bonen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten