4 september 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 100 a 150 gram gerookte zalm
  • 250 gr kruiden roomkaas
  • 3 eieren
  • 3 el melk of room
  • 1.5 tl bloem
  • olie
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1
Klop 1 ei los met 1 eetlepel melk, snuifje zout en peper. Verhit olie een een koekenpan en giet er het losgeklopte ei in. Temper het vuur meteen zodat het ei niet te snel stolt.

Stap 2
Schep met een houten lepel de gestolde randen telkens naar het midden toe en bak op die manier een kleine smeuïge omelet. Laat de omelet op een bord glijden en volledig afkoelen.

Stap 3
Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten met de rest van de bloem, eieren, melk en wat zout en peper.

Stap 4
Schep elke omelet op een apart vel aluminiumfolie en leg het papier op een effen werkvlak.

Stap 5
Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen zodat die makkelijk te smeren wordt. Strijk voorzichtig een portie kaas uit op elke omelet. Verdeel er de gerookte zalm over. Eventueel kruiden met nog wat peper en zout.

Stap 6
Rol de omeletten voorzichtig maar stevig op en verpak de rolletjes in aluminiumfolie en zet gedurende 3 uur in de koelkast.

Stap 7
Haal de folie voorzichtig weg. Verdeel met een scherp mes de rolletjes in duimdikke plakjes.

Stap 8
Schik ze op een serveerschotel en werk de hapjes af met plukjes peterselie of bieslook.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Champignons op toast

    4

    15 minuten

  • Kaasballetjes

    10

    40 minuten

  • Appelflappen met een gaatje (oud & nieuw)

    10

    180 minuten

  • Loempia met gehakt en vermicelli

    4

    35 minuten