12 februari 2006
10 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 75 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl hete chilipoeder
  • zonnebloemolie
  • muntsaus
  • mangochutney

Bereiding

Stap 1
Schil de uien en snijd ze in hele dunne plakjes.

Stap 2
Hak de knoflook fijn.

Stap 3
Meng de bloem met het eitje, het bakpoeder en de chilipoeder.

Stap 4
Voeg net zoveel water toe totdat een romig deeg ontstaat.

Stap 5
Schep nu de ui en de knoflook door het beslag.

Stap 6
Verhit ongeveer twee tot drie centimeter olie in een pan.

Stap 7
Leg op vier verschillende plaatsen in de pan een eetlepel beslag en druk het een beetje fijn (per keer maak je dus vier hapjes).

Stap 8
Bak de hapjes goed bruin. Laat de hapjes uitlekken op keukenpapier en dien warm op met muntsaus en mangochutney.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Videetjes met rambol en kip

    4

    20 minuten

  • Gevulde gistbroodjes

    8

    120 minuten

  • Antilliaanse pikabal

    10

    70 minuten

  • Amuse van verse tonijn

    10

    20 minuten