• 24 februari 2006
  • 4 personen
  • 120 minuten

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 300 gr bloem
  • 120 gr boter
  • 120 ml water (soms iets meer)
  • Vulling:
  • 2 eieren
  • scheutje koffieroom
  • peper
  • zout
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 prei
  • 400 gr gehakt
  • paprika

Bereiding


Stap 1
Eerst de bodem maken. De boter smelten tot deze vloeibaar is, vervolgens de bloem en het water er door heen kneden tot een deeg.

Stap 2
Bodem van de ronde ovenschaal invetten. Het deeg tot een grote bol maken en vervolgens met een deegroller uitrollen, zodat het deeg de gehele bodem en randen bedekt.

Stap 3
Het deeg in de voorverwarmde oven op 180°C in zo ongeveer 20 tot 30 minuutjes goudbruin bakken.

Stap 4
Ondertussen de gehaktrullen met wat peper en zout.

Stap 5
De paprika en prei in stukjes snijden even snel mee wokken met gehakt en een beetje af laten koelen.

Stap 6
In een mengkom de eieren klutsen en met het zakjes geraspte kaas en de flinke scheut koffieroom met wat peper. Als laatste het groente gehaktmengsel in de mengkom door roeren.

Stap 7
Zodra de bodem klaar is, de vulling erin en nog zo een 30 tot 30 minuutjes in de oven.

Variatietips

  1. Je kan ook andere groenten in de vulling verwerken.
‹ Terug