24 februari 2006
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • bodem:
  • 300 gr bloem
  • 120 gr boter
  • 120 ml water (soms iets meer)
  • vulling:
  • 2 eieren
  • scheutje koffieroom
  • peper
  • zout
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 prei
  • 400 gr gehakt
  • paprika

Variatietips

  1. Je kan ook andere groenten in de vulling verwerken.

Bereiding

Stap 1
Eerst de bodem maken. De boter smelten tot deze vloeibaar is, vervolgens de bloem en het water er door heen kneden tot een deeg.

Stap 2
Bodem van de ronde ovenschaal invetten. Het deeg tot een grote bol maken en vervolgens met een deegroller uitrollen, zodat het deeg de gehele bodem en randen bedekt.

Stap 3
Het deeg in de voorverwarmde oven op 180°C in zo ongeveer 20 tot 30 minuutjes goudbruin bakken.

Stap 4
Ondertussen de gehaktrullen met wat peper en zout.

Stap 5
De paprika en prei in stukjes snijden even snel mee wokken met gehakt en een beetje af laten koelen.

Stap 6
In een mengkom de eieren klutsen en met het zakjes geraspte kaas en de flinke scheut koffieroom met wat peper. Als laatste het groente gehaktmengsel in de mengkom door roeren.

Stap 7
Zodra de bodem klaar is, de vulling erin en nog zo een 30 tot 30 minuutjes in de oven.

Variatietips

  1. Je kan ook andere groenten in de vulling verwerken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Carpaccio culinair van Eddy

    4

    20 minuten

  • Varkensvlees met verse kruiden

    4

    40 minuten

  • Vlaamse stooflampjes

    2

    75 minuten

  • Entrecote met kruidenboter

    4

    30 minuten