Ingrediënten

  • 500 gr appels (goudreinet)
  • 100 ml appelsap
  • 250 ml yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 5 el witte suiker
  • 2 tl kaneel

Bereiding


Stap 1
Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine stukjes.

Stap 2
Doe de stukjes appel samen met de appelsap in de pan en breng dit aan de kook en laat het ze ongeveer 10 minuten koken tot de appels zacht zijn.

Stap 3
Daarna de appel pureren met een staafmixer, blender of een keukenrobot.

Stap 4
Alles in de pan weer terug en nog 4 minuutjes op zacht voor laten koken en blijven roeren deze 4 minuutjes anders bak het aan. Nu de appelmoes koud laten worden.

Stap 5
Doe de helft van de slagroom in een grote kom. voeg 4 eetlepels basterdsuiker toe en klop de slagroom met de mixer stijf. klop de yoghurt door de slagroom en spatel voorzichtig de appelmoes door het mensgel van slagroom en yoghurt. alles voorzichtig in een cakevorm spatelen en 3 tot 4 uur in de vriezer laten bevriezen.

Stap 6
Vlak voor het serveren de rest van de slagroom met 1 eetlepel basterdsuiker en de kaneel kloppen.

Stap 7
Houd de onderkant van de cakevorm heel even in een bak met heet water, niet meer dan een paar seconden. zet de cakevorm omgekeerd op een plank en haal de cakevorm weg. vervolgens van het ijs plakken snijden en per bordje 2 plakken neerleggen dakpansgewijs en schep er een flinke schep kaneelroom op. de rest van het ijs kan je bewaren in de vriezer.

Variatietips

  1. Je kan ook peertjes gebruiken in plaats van appel.
‹ Terug