6 november 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gr margarine
  • 1 tl zout
  • 250 gr (lams) gehakt
  • klein blikje erwtjes
  • flinke hand fijngesneden koriander
  • 1 el garam masala
  • lombokje, fijngesneden
  • 1 tl fijngesneden gember
  • muntsaus

Variatietips

  1. Voor een echt lekker effect maak je de muntsaus zelf.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Meng de bloem met het bakpoeder, margarine en zout tot een kruimige massa.

Stap 3
Voeg een scheut water toe en meng het deeg met je handen tot een grote bal.

Stap 4
Vorm van de bal acht balletjes en zet even weg.

Stap 5
Rul het gehakt in een pan en voeg de erwtjes, koriander, garam masala, lombokje en gember toe.

Stap 6
Rol elk balletje deeg uit en leg in het midden een schep van het gehaktmengsel.

Stap 7
Vouw het deegje dicht en druk de randen goed aan met een vork.

Stap 8
Zet de deegjes een kwartier in de oven.

Stap 9
Serveren met muntsaus.

Variatietips

  1. Voor een echt lekker effect maak je de muntsaus zelf.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mediterrane tonijnsalade

    4

    30 minuten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten

  • Gebakken haantje

    2

    120 minuten

  • Pasta met gepaneerde paddestoelen en saus

    2

    45 minuten