• 13 november 2005
  • 4 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl gedroogde chilipepers
  • 150 ml kippenbouillon
  • 400 gr gepelde tomaten
  • zout
  • peper

Bereiding


Stap 1
Kruid de kipfilet met zwarte peper.

Stap 2
Laat de olie in een pan goed heet worden. Vervolgens de kipfilet aan beide kanten in ongeveer 2 minuutjes om en om bakken. haal ze uit de pan en leg ze vervolgens op een bord.

Stap 3
De ui fijn snijden en in de pan waarin de kipfilet net gebakken is de uien glazig roeren.

Stap 4
Ondertussen de knoflook pellen en pletten of fijn snijden samen met de rozemarijn, de citroenschil en de chilipepers bij de uien voegen en in ongeveer 1 minuutje gaar laten worden.

Stap 5
Het vuur lager zetten en de kipfilet weer in de pan doen. Voeg vervolgens de bouillon en de tomaten toe. Op middelhoog vuur 10 tot 15 minuutjes zachtjes laten koken tot de kipfilet gaar is en de saus een beetje ingedikt.

Stap 6
De kip uit de pan halen in dikke plakken snijden op de borden verdelen en de saus er over heen schenken.

Variatietips

  1. Je kan in plaats van kipfilet ook kalkoenfilet of koteletjes gebruiken.
  2. Lekker met aardappelen of wit brood (dan kan je het brood lekker in de saus dopen).
  3. Gebakken aardappelen zijn ook lekker, eerst de aardappelen voorkoken en in grote stukken snijden en 10 min bakken met wat lekkere kruiden.
‹ Terug