25 februari 2006
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 50 gr margarine (vloeibaar)
  • 2 tl tijm
  • 1 dl gevogeltefond (uit een pot)
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 125 ml crème fraiche
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
Verhit de margarine in een koekenpan en bak de filets lichtbruin. Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze in ca 10 min gaar worden. Doe ze uit de pan en houd ze warm.

Stap 2
Pel en snipper de sjalot. Schil de sinaasappel en snijd mooie partjes van het vruchtvlees.

Stap 3
Verhit het achter gebleven bakvet en fruit hierin de sjalot. Roer dan de tijm, fond en het sinaasappelsap er door en laat tot ca de helft inkoken.

Stap 4
Roer de crème fraiche erdoor en laat de saus nog 5 min zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5
Schenk de saus over de filets en garneer met de sinaasappel stukjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ayam ketjap (Indonesische stoofschotel van kip)

    4

    35 minuten

  • Breekbloembrood met kip

    4

    30 minuten

  • Thaise rode kip curry met een eigenwijze twist

    2

    30 minuten

  • Sambalboontjes met kip

    2

    25 minuten