Ingrediënten

  • 350 gr kippendijen in stukjes gesneden
  • 2 kopje ketjap kaki tiga
  • 4 el djinten
  • 2 el ketoembar
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 tl trassi
  • 1 tl knoflook

Bereiding


Stap 1
Marineer een avond van te voren de kippendijen in de ketjap, 2 el djinten, 1 el ketoembar en 1 tl knoflook zodat de smaken goed intrekken dit maakt dat de smaken van de Indonesische stoofschotel van kip nog meer tot zijn recht komen.

Stap 2
Verwarm de olie en bak de trassi met de djinten en ketoembar kort.

Stap 3
Voer vervolgens de uien en de knoflook toe en bak glazig.

Stap 4
Bak de kippendijen mee en voeg een kopje water toe zodra de kippendijen gaar zijn en laat vervolgens nog een uurtje sudderen.Als je een slowcooker heb laat dan de kip 6 uur op de langzame stand stoven.

Variatietips

  1. Serveer met andere Indonesische gerechten en nasi putih of nasi goreng.
‹ Terug