18 september 2005
6 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kemerie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl laos
  • 1 salamblaadje
  • zout
  • ongezouten pinda's
  • assem
  • witte kool
  • peen
  • bloemkool
  • bonen
  • bouillon van 2 ons soepvlees trekken

Variatietips

  1. Je kan in plaats van diepvriesbonen ook verse bonen erbij doen, deze moeten dan net zo lang als de bloemkool in de bouillon om gaar te worden, meestal zo een 15 minuutjes.

Bereiding

Stap 1
Pinda's wassen en in een kopje heet water doen.

Stap 2
Assem wassen met gekookt water op een bordje uitpersen en bij de pinda's doen.

Stap 3
Bouillon trekken van 2 ons soepvlees en witte kool snijden wassen en erbij doen en dit laten koken.

Stap 4
Ondertussen de uien samen met de kruiden fruiten en bij de kool in het bouillon toevoegen.

Stap 5
Bloemkool en peen snijden, wassen en bij de bouillon doen. Ongeveer 15 minuutjes zachtjes laten koken.

Stap 6
Als laatste de diepvriesbonen toevoegen en dit alles nog even gaar laten worden en eten maar.

Variatietips

  1. Je kan in plaats van diepvriesbonen ook verse bonen erbij doen, deze moeten dan net zo lang als de bloemkool in de bouillon om gaar te worden, meestal zo een 15 minuutjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten

  • Chinese kool met spitskool van tante Mary

    6

    20 minuten

  • Toemis boontjes

    4

    30 minuten

  • Indonesisch vlees

    4

    90 minuten