15 juni 2005
8 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 100 gr oude kaas, geraspt
  • 2 el verse bieslook, fijngeknipt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 25 gr gesmolten boter
  • 1.5 dl melk

Variatietips

  1. Voor dit brood kan je alle soorten harde kaas gebruiken, dus handig als je kaasrestjes hebt.

Bereiding

Stap 1
Vet een bakblik in en bedek de bodem met bakpapier.

Stap 2
Zeef het meel, het zout en het mosterdpoeder boven een grote kom.

Stap 3
Hou 3 eetlepels kaas achter voor de bovenkant van het brood.

Stap 4
Doe de rest van de kaas en de bieslook bij het meel. meng alles goed.

Stap 5
Roer het ei, de gesmolten boter en de melk er goed door. Schep het mengsel in het bakblik. Strooi de achtergehouden kaas erover.

Stap 6
Bak het brood 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.

Stap 7
Laat het brood in de vorm een beetje afkoelen. Leg het op een rooster om verder af te koelen.

Variatietips

  1. Voor dit brood kan je alle soorten harde kaas gebruiken, dus handig als je kaasrestjes hebt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Danerolles Italiaans croissantje

    3

    45 minuten

  • Muesli

    2

    20 minuten

  • Puntjes van mijn zusje Sandy

    4

    150 minuten

  • Danerolles croissantje balkan

    3

    45 minuten