27 januari 2006
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr oud brugge kaas
  • 50 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 0.5 l melk
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Variatietips

  1. Lekker met gefrituurde peterselie.

Bereiding

Stap 1
Smelt de boter in een kookpan, zonder te laten kleuren. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng al roerend aan met melk tot een heel dikke saus. Meng er de eierdooier onder, hou het eiwit apart, en haal de pan van het vuur. Laat de in kleine stukjes gesneden kaas smelten in de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen. Klop het eiwit los met een vork en doe het paneermeel in een andere kom. Vorm de kroketten, rol deze door het eiwit en daarna door het paneermeel. Verwarm de frituurpan tot 180 �C en bak ze in 2 � 3 minuten goudbruin.

Variatietips

  1. Lekker met gefrituurde peterselie.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!