Ingrediënten

  • 100 gr oud brugge kaas
  • 50 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 0.5 l melk
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding


Stap 1
Smelt de boter in een kookpan, zonder te laten kleuren. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng al roerend aan met melk tot een heel dikke saus. Meng er de eierdooier onder, hou het eiwit apart, en haal de pan van het vuur. Laat de in kleine stukjes gesneden kaas smelten in de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen. Klop het eiwit los met een vork en doe het paneermeel in een andere kom. Vorm de kroketten, rol deze door het eiwit en daarna door het paneermeel. Verwarm de frituurpan tot 180 �C en bak ze in 2 � 3 minuten goudbruin.

Variatietips

  1. Lekker met gefrituurde peterselie.
‹ Terug